Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΤΜΠΤ για την περικοπή συγγραμάτων


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ’αριθ. Φ.1/76244/Β3/30-6-2010,δημοσιευμένη στο Φ.Ε.Κ. 957/30-6-2010 τευχ. Β΄,στάλθηκε εγκύκλιος σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας,η οποία ορίζει ότι οι φοιτητές δικαιούνται ένα μόνο σύγγραμα σε κάθε μάθημα.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης,η οποία για μια ακόμη φορά κάνει βήματα υποβάθμισης του Δωρεάν χαρακτήρα τόσο της διανομής συγγραμάτων όσο και του χαρακτήρα της Παιδείας γενικότερα.

Ως ΠΑΣΠ ΤΜΠΤ είμαστε τελείως αντίθετοι με την περικοπή αυτή.Δεν αποδέχομαστε την οποιαδήποτε περικοπή στη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμάτων,καθώς υποβαθμίζουν την ποιότητα των σπουδών.Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία που διεκδικούμε δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Η στάση μας δεν απορρέει από λαϊκισμό όπως κάποιοι μας κατηγορούν,αλλά αντίθετα πηγάζει από τους θεμελιώδεις στόχους που έχουμε θέσει,όπως τα Δημόσια,σύγχρονα πανεπιστήμια και η Δημόσια,Δωρεάν Εκπαίδευση.Περικοπές στα συγγράματα σημαίνει περικοπές στα όνειρά μας,περικοπές στο δικαίωμά μας για μόρφωση.Η πολιτική αυτή θα μας βρει απέναντί της.     
                                                                                                                                                                                                     ΠΑΣΠ ΤΜΠΤ