Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της ΠΑΣΠ για την αντι-ναζιστική δράση των Φοιτητικών Συλλόγων

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά τραγικών περιστατικών βίας, που ξυπνούν μαύρες στιγμές της ιστορίας μας.
Είναι φανερό, όπως έχουμε έγκαιρα προειδοποιήσει, πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι άλλος ένας πολιτικός χώρος.
 Είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, μια σύγχρονη ρατσιστική εγκληματική οργάνωση με πρακτική που περνά μέσα από την καταπάτηση των άρθρων του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα.
Η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν μπορεί  παρά να οδηγήσει τον καθένα μας σε διαρκή αγώνα ενάντια στο νεοναζισμό, ενάντια στη φίμωση, στη βία, στο πολιτικό έγκλημα. Η ελληνική νεολαία στο σύνολο της, κάθε δημοκρατικός πολίτη ςανεξαρτήτως κομματικής αναφοράς και πρώτα απ’ όλους το ίδιο το φοιτητικό κίνημα οφείλει να δώσει τη δική του Δημοκρατική και κινηματική απάντηση.


•Καλούμε όλους τους συλλόγους να καταδικάσουν τη νεοναζιστική βία.

•Καλούμε σε έκτακτη σύγκληση του ΚΣ της ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ γιατην επανεπιβεβαίωση του αντιφασιστικού χαρακτήρα των φοιτητικών συλλόγων.

•Αξιώνουμε, την ρητή δέσμευση των φοιτητικών συλλογικοτήτωνγια την τήρηση του καταστατικού της ΕΦΕΕ και τη μη συμμετοχήνεοναζιστικών-νεοφασιστικών μορφωμάτων σε καμία ακαδημαϊκή εκλογική διαδικασία.

•Συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στις προγραμματισμένεςαντιφασιστικές κινητοποιήσεις στη μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος,τσάκισέ τον.