Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Π. Τ.Μ.Π.Τ. για τα γεγονότα της 18/9/2013 στην Αθήνα

Η Π.Α.Σ.Π. Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στην Αθήνα από μέλη της οργάνωσης της Χ.Α απέναντι στον Παύλο Φύσσα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του.

Η απόδειξη πως ο νεοναζισμός  και οι απόγονοι του Χίτλερ ενισχύονται καθημερινά στη χώρα μας, δόθηκε χτες με τον πιο στυγνό τρόπο. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη δεν είναι ένα γεγονός που εκπλήσσει κανέναν παρά μόνο αυτούς που τόσο καιρό κλείνουν μάτια και αυτιά στην πραγματικότητα. Η εγκληματική ενέργεια απλά καταδεικνύει πως το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφτεί και πολλαπλασιάζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Κάθε ακροδεξιό μόρφωμα αποτελεί απειλή για κάθε νέο και νέα που σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και αγωνίζεται για την ενδυνάμωση τους. Κάθε δημοκρατική φωνή οφείλει να τερματίσει οποιουδήποτε είδους ανοχή σε τέτοιους σχηματισμούς και να προβεί σε κάθε ενέργεια για τη διάλυση τους.

Δυστυχώς όμως, ούτε η απλή καταδίκη ούτε η μετάθεση ευθυνών θα αναστρέψουν την κατάσταση αν δεν υπάρξει η βούληση να αντιμετωπιστεί στην πραγματική της διάσταση. Ο φασισμός είτε παλαιός είτε νέος, πηγάζει από συγκεκριμένες αδυναμίες και στρεβλά κομμάτια τόσο του πολιτικού συστήματος όσο και της παιδείας γενικότερα. Το χθεσινοβραδινό γεγονός δεν αποτελεί ευκαιρία για πολιτική καπηλεία ή ψηφοθηρία και αυτό οφείλει να γίνει αντιληπτό από όλους  Κάθε πολίτης αυτής της κοινωνίας πρέπει να αντιληφθεί την ανάγκη σχηματισμού ενός ογκώδους, κοινού αντιφασιστικού μετώπου απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει η χώρα να ζήσει εποχές πολιτικού τραμπουκισμού, παρακρατικών οργανώσεων, παραστρατιωτικής βίας, προβοκάτσιας και δολοφονικών επιθέσεων με «στρατιωτικό βήμα». Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν πρέπει να φοράει πολιτικές παρωπίδες, γιατί αφορά ολόκληρη την κοινωνία και αποτελεί υπόθεση όλων μας.

Ως Π.Α.Σ.Π. Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ζητούμε από τον Σ.Φ Τ.Μ.Π.Τ. να καταδικάσει όχι μόνο την χθεσινή δολοφονία αλλά το ναζισμό στο σύνολο του και να προβεί σε δυναμικές ενέργειες για να διαλύσει κάθε έκφανση του στην κοινωνία. Οι φοιτητές και οι νέοι είναι εκείνοι που οφείλουν να αποτελέσουν την σημαία του αγώνα, για να μείνει η δημοκρατία ζωντανή και να οδηγηθούν οι νοσταλγοί της χούντας στο απόσπασμα.