Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δελτίο Tύπου Π.Α.Σ.Π. ΑΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.

Παρακολουθούμε με απέχθεια , οργή και αγανάκτηση την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ύφος "αποφασίζομεν και διατάζομεν" να κλείσει την Ε.Ρ.Τ. και να απολύσει 2.656 υπαλλήλους. Οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες  που πριν δύο χρόνια απέρριπταν κατηγορηματικά την τότε προσπάθεια αναδιάρθρωσης της Ε.Ρ.Τ και της Ε.Ρ.Α. , σήμερα με μια λιτή ανακοίνωση βάζουν οριστικό τέλος στη Δημόσια ενημέρωση.

Ως Π.Α.Σ.Π. , ως ενεργοί πολίτες, μα πάνω απ’ όλα ως Δημοκράτες άνθρωποι, εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στο κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ και καταγγέλλουμε την πραξικοπηματική αυτή κίνηση . Η ενημέρωση είναι Δημόσιο αγαθό, είναι αναφαίρετο δικαίωμα και πρέπει να το υπερασπιστούμε! Η χώρα μας έχει ανάγκη από πολλές και ριζικές αλλαγές, έχει ανάγκη για σοβαρές και αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις. Η απόλυτη και ακραία όμως λύση της κατάργησης και της απόλυσης τόσων εργαζομένων, σαφέστατα δεν καθιστούν μεταρρυθμίσεις.

Κανείς δεν διαφωνεί πως η Ε.Ρ.Τ. όπως και πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες λεηλατήθηκαν κατά καιρούς από διάφορες κυβερνήσεις , από συνδικαλιστές "της δεκάρας" και στο τέλος κατέληξαν ελλειμματικές.  Η "λύση" που σήμερα προκρίνεται όμως, ούτε αντικειμενικά κριτήρια χρησιμοποιεί ούτε ορθολογικά στοιχεία περιέχει, κυρίως δε αντιστρατεύεται την ίδια τη λογική της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ακόμη και τώρα υπάρχει περιθώριο για λογική και συναινετική λύση στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αναδιάρθρωσης της Ε.Ρ.Τ. που οφείλει να λειτουργεί με κοινωνική ευθύνη και συνείδηση και η οποία επιπλέον αποτελεί ένα κρίσιμο δημόσιο οργανισμό για τη Δημοκρατία, τον πολιτισμό αλλά και την έξοδο από την κρίση.

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη ΑΕΙ Κοζάνης, πάντα πιστή στις Αξίες και στις Αρχές της, απαντά :

-ΟΧΙ στο κλείσιμο των Ε.Ρ.Τ. και Ε.Ρ.Α .
-ΟΧΙ στην μοναδική ενημέρωση που θα έχουμε, από αυτούς (ΜΕGA, ANT1, Ψυχάρης, Μπόμπολας κλπ) που με το έτσι θέλω ανεβάζουν και ρίχνουν κυβερνήσεις κατά το δοκούν και προβάλλουν ως πολιτικά πρόσωπα τον ΑΔΩΝΙ, την ΚΑΝΕΛΛΗ, τον ΒΟΡΙΔΗ και λοιπούς. (ο κατάλογος είναι μακρύς).
-ΝΑΙ στη Δημόσια, αξιόπιστη και αμερόληπτη ενημέρωση!

Η Π.Α.Σ.Π. ΑΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ


Π.Α.Σ.Π. ΑΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ