Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Θέσεις και Δράσεις Αλληλεγγύης της Π.Α.Σ.Π. για το δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό

“Η Παλαιστίνη είναι η εκδίκησή μου και η γη που αντέχει”

Εθνικός Ύμνος Παλαιστίνης

Τις τελευταίες μέρες με την κλιμακούμενη ένταση στην Παλαιστίνη πολλοί μιλούν για αποσταθεροποίηση και πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Εδώ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως βασική προϋπόθεση ώστε να υπάρξει πόλεμος είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 2 πλευρές εμπολέμων. Στην περίπτωση της Παλαιστίνης κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Συνεπώς αυτό που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή στην νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου δεν είναι πόλεμος. Οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών, αμάχων, η σφαγή μικρών παιδιών δεν είναι πόλεμος.

Είναι μια στυγνή δολοφονία που σε συνδυασμό με τη διαχρονική πολιτική του Ισραήλ, τους εποικισμούς και τον βαθμιαίο εκτοπισμό των αυτοχθόνων κατοίκων λαμβάνει το χαρακτήρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ενός Λαού που χρόνια τώρα παλεύει για το αυτονόητο, για να μπορεί να ζει ΕΛΕΥΘΕΡΑ στην πατρογονική του γη.
Ακόμη και τώρα το κράτος του Ισραήλ με φασίζουσα και τρομοκρατική λογική επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου όπως και τις διμερείς συμφωνίες εκεχειρίας που το ίδιο έχει υπογράψει με συνήγορο το ισχυρό ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ.
Κοντά σ’ αυτά τα δυσμενή για την επίλυση του προβλήματος δεδομένα, έρχονται να προστεθούν και οι ενέργειες ακραίων ισλαμιστικών ομάδων που επιμένουν στην αυτοτιμωτηρική για το σύνολο των Παλαιστίνιων εμμονή της Τζιχάντ που καπηλεύεται τον αγώνα του Λαού για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και εθνικό αυτοπροσδιορισμό, βυθίζοντας τον στη διεθνή ανυποληψία και απομόνωση.
Ωστόσο λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα υπάρχει και είναι γνωστή εδώ και χρόνια.
Αξιώνουμε την εφαρμογή της κοινά αποδεκτής συνθήκης του Όσλο, την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, τον τερματισμό των εποικισμών και αποχώρηση των εποίκων και των ισραηλινών στρατευμάτων απ΄τα παλαιστινιακά εδάφη.
Η λύση στο υπαρκτό πρόβλημα των λαών της περιοχής δεν μπορεί να δοθεί με το διαρκές αιματοκύλισμα που αναζωπυρώνει το μίσος για ένα κράτος- τρομοκράτη, αλλά θα έρθει μόνο μέσα απ΄το διάλογο, την ειρήνη και τον σεβασμό στην ύπαρξη και στις συμφωνίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Λύση που υποχρεωτικά περνά απ΄το μονοπάτι της απελευθέρωσης των σύγχρονων “ελεύθερων πολιορκημένων” της Γάζας  και τη δημιουργία ενός Βιώσιμου και πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ Παλαιστινιακού κράτους με σταθερά και ασφαλή σύνορα και κυρίαρχο τον Παλαιστινιακό Λαό.
Ένας κράτος δημοκρατικό, αυθύπαρκτο, ισότιμο στα διεθνή fora που θα λογοδοτεί μόνο στον Λαό του όχι “κατ’ εντολή” ή προτεκτοράτο και μαριονέτα των ισχυρών των ισχυρών του γεωπολιτικού χάρτη.
Εμείς τα μέλη της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης ΑΕΙ Κοζάνης δηλώνουμε τη διαχρονική αλληλεγγύη μας στον αγώνα του αδελφού παλαιστινιακού λαού για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τον καλούμε τούτες τις δύσκολες ώρες σε ΕΝΟΤΗΤΑ και ΟΜΟΨΥΧΙΑ μακρυά από διχαστικές λογικές.
Πέρα απ΄το διακηρυκτική αλληλεγγύη στεκόμαστε δίπλα τους στην πράξη άμεσα.
Η νίκη του Παλαιστινιακού Λαού είναι η νίκη της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας απέναντι στα συμφέροντα των ισχυρών. Η γη της Παλαιστίνης, 2000 χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι τόπος θυσίας και μαρτυρίου…Όμως η θυσία του Λαού δεν πρόκειται να πάει χαμένη…

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ  ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ