Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία της Π.Α.Σ.Π. ΑΕΙ Κοζάνης για τα θλιβερά επεισόδια στο Πολυτεχνείο


Έχουν περάσει 39  χρόνια μετά τα γεγονότα της  17ης Νοεμβρίου 1973 και η δημοκρατία μας δέχεται απανωτά χτυπήματα! Τα μνημόνια υποδούλωσης στα οποία έχει περιέλθει η χώρα μας εξαθλιώνουν την κοινωνία συνολικά και πολλές φορές οι αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες. Την κατάσταση αυτή όμως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν διάφοροι εχθροί της δημοκρατίας και του τόπου.
Σήμερα το πρωί, για άλλη μια φορά , γίναμε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου σκηνικού! Στην Αθήνα ,σήμερα το πρωί, μέλη της ΠΑΣΠ, περίπου 200 άτομα, έκαναν πορεία από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ προς το Πολυτεχνείο. Έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου η κατάσταση ξέφυγε από τα ειρηνικά της πλαίσια, όταν χωρίς την παραμικρή αφορμή περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με γκλομπ κατά των μελών της ΠΑΣΠ. Κατά τη διάρκεια των επεισόδια τραυματίστηκε ένα μέλος της ΠΑΣΠ με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
 Ως Π.Α.Σ.Π.  Α.Ε.Ι. Κοζάνης , ως φοιτητές, μα πάνω από όλα ως άνθρωποι, καταδικάζουμε ευθαρσώς τα σημερινά θλιβερά γεγονότα!! Είναι τουλάχιστον ανήθικο και χυδαίο αυτές τις ημέρες μνήμης, η δημοκρατία να δέχεται τέτοια χτυπήματα. Η φοιτητική κοινότητα ήταν πρωτοπόρος στον αντιδικτατορικό αγώνα, όπως φυσικά και στον σημερινό Γολγοθά της ελληνικής κοινωνίας!!
Η Π.Α.Σ.Π. ως μόνη παράταξη ευθύνης μέσα στο πανεπιστήμιο , η παράταξη της πραγματικής αλλαγής, ήταν , είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα της ελληνικής κοινωνίας! Τέτοιες ενέργειες δεν θα μας αποθαρρύνουν, από το να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας για την προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν παιδείας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας! Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ ! δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την μεγαλύτερη στιγμή της δημοκρατίας μας!
Πάντα πρώτοι στον αγώνα. Πάντα πρώτοι στην αλλαγή.  Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. ΚΟΖΑΝΗΣ