Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Κατάθεση προτάσεων της Π.Α.Σ.Π. Tμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών


Στην Τακτική Γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, στις 18.10.2011 και ώρα 16:00, η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη κατέθεσε προς ψήφιση τις παρακάτω προτάσεις:



1.  Πρόταση για την αποσυμφόρηση του Φοιτητικού Εστιατορίου

Η φετινή κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των φοιτητών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, καθώς και στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών οδηγεί στην ανάγκη εύρεσης καινούργιων εγκαταστάσεων ή στην επέκταση των ήδη υπαρχόντων του φοιτητικού εστιατορίου. Με τον όρο επέκταση εννοούμε την αναζήτηση νέου χώρου μεγαλύτερου σε έκταση ο οποίος θα είναι ικανός να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των φοιτητών για σίτιση. Ζητούμε την έγκριση του Φοιτητικού Συλλόγου σε αυτήν την προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσουμε στο κομμάτι των υλοποιήσεων.

2.    Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας της γραμματείας κατά την διάρκεια της περιόδου δηλώσεως μαθημάτων.

Η περίοδος δηλώσεως μαθημάτων χαρακτηρίζεται από υψηλή προσέλευση φοιτητών στην γραμματεία. Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη προτείνει την παράταση του ωραρίου της γραμματείας κατά μία ώρα συνολικά, διαμορφώνοντας το συγκεκριμένα από 10:30 ως 13:30.

3.    Πραγματοποίηση Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης

Το Καταστατικό του Φοιτητικού Συλλόγου είναι ένα νομικό κείμενο βάση του οποίου λειτουργούν τα συλλογικά όργανα του Συλλόγου και περιέχει άρθρα που ρυθμίζουν τους κανόνες που διέπουν τις Γενικές Συνελεύσεις ,τα Διοικητικά Συμβούλια και όχι μόνο. Ωστόσο έχει αποδειχτεί ότι το εν λόγω καταστατικό του Συλλόγου παρουσιάζει σημαντικές ασάφειες και ελλείψεις οι οποίες οφείλουν να αλλάξουν ριζικά. Ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη προτείνουμε να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες Καταστατική Γενική Συνέλευση ,της οποίας η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος.

4.    Πορεία Φοιτητικού Συλλόγου την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Όντας κάθετα ενάντιοι στο νέο Νόμο-Πλαίσιο που πέρασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ενόψει του Πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή ,προκειμένου να εκφράσουμε την εναντίωση μας πάνω σε αυτά ,προτείνουμε την συμμετοχή του Φ.Σ. σε πορεία στο Κέντρο της Κοζάνης την Πέμπτη 20/10 στις 11 η ώρα .Αιτούμαστε την αναστολή των μαθημάτων κατά τθ διάρκεια της Πορείας και μαζική συμμετοχή του Συλλόγου.

5.    Αγορά κουτιού πρώτων βοηθειών

Η έλλειψη υλικού εξοπλισμού για τις πρώτες βοήθειες αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα. Ο οποιοσδήποτε τραυματισμός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα. Προτείνουμε λοιπόν την αγορά ενός κουτιού πρώτων βοηθειών ώστε να μπορούν φαινόμενα τραυματισμού να αντιμετωπίζονται εύκολα και έγκαιρα.


Οι παραπάνω, πέντε στο αριθμό προτάσεις, υπερψηφίστηκαν  από τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος και ήδη προχωρούμε στην υλοποίησή τους.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μηχανικούς που έμπρακτα στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες που κάνουμε για την αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών μας στο Τμήμα μας. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας καθημερινά  με γνώμονα το συμφέρον του κάθε φοιτητή.




                                                                                                                                                                                              ΠΑΣΠ ΤΜΠΤ